კარტოფილის პიურე „გლაზური"
მასალა:
კვერცხი 3ც.
კარტოფილი 5ც.
რზე ნახევარი ჭიქა
კარაქი, ოხრახუში და მარილი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
კარტოფილი გავასუფთავოთ, მოვხარშოთ, წყალი გადავწუროთ და ჩავჭყლიტოთ,
დავამატოთ კარაქი, რძე, მარილი და კარგად ავურიოთ. ტაფაზე დავასხათ ზეთი,
მომზადებული პიურე მოვათავსოთ სამ პორციად, თითოეულს გავუკეთოთ პატარა სიღრმე და
თითოეულში ჩავახალოთ კვერცხი, კვერცხს მოვაყაროთ ცოტა მარილი და გამოვაცხოთ
აირღუმელში 10 წუთი.
|