კარტოფილი სალით
მასალა:
სალა 500გრ.
კარტოფილი 700–800გრ.
ხახვი 2 თავი
ნიორი 2 კბილი
მწვანე ხახვი და კამა გასაფორმებლად
პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
კარტოფილი გავასუფთავოდ და მოვხარშოთ (მთლიანები) მარილიან წყალში.
სალა დავჭრათ წვრილად და შევწვათ წვრილად დაჭრილ ხახვთან ერთად, დავამატოთ
დანაყილი ნიორი, მოვაყაროთ პილპილი და კარგად ავურიოთ. მოხარშული კარტოფილი პორციებად
მოვათავსოთ თეფშებზე და თითოეულს მოვაყაროთ შემწვარი სალა–ხახვით, გავაფორმოთ
მწვანილებით.
|