კარტოფილი ყველით
მასალა:
კარტოფილი 1კგ.
ყველი 300გრ.
კარაქი 70გრ.
არაჟანი - 500 გრამი
ზეთი შესაწვავად
ნედლი ქინძი, ჯანჯაფილი, ილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
კარტოფილი გავასუფთავოდ,
დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. ყველი დავჭრათ პატარა კუბიკებად. არაჟანს
დავამატოთ ჯანჯაფილი, ილი, მარილი და კარგად ავურიოთ. ცხიმდასხმულ გამოსაცხობ
ფორმაზე მოვათავსოთ 1 ფენად დაჭრილი კარტოფილი მოვაყაროთ მარილი, წავუსვათ
არაჟანი, დავაწყოთ ყველის ნაჭრები, შემდეგ კარაქის ნაჭრები, თავზე მოვაყაროთ
დაჭრილი ქინძი, შევდგათ აირღუმელში და ვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე 40 წუთის
განმავლობაში.
|