კამაბალა ბოსტნეულით
მასალა:
კამბლა (ან სხვა თევზი) 500გრ.
წიწაკა 150გრ.
ბადრიჯანი 250გრ.
პომიდორი 200გრ.
ხახვი 150გრ.
ნიორი 2 კბილი
მცენარეული ზეთი შესაწვავად
პურის ფქვილი თევზის ამოსავლებად
დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ბადრიჯანი დავჭრათ პატარა კუბიკებად, დავაყაროთ მარილი, გავაჩეროთ 30
წუთი, შემდეგ გადავაავლოთ ცივი წყალი, გავწუროთ და ტაფაზე მოვთუშოთ ზეთში, 10
წუთის შემდეგ დავამატოთ, წვრილად დაჭრილი ხახვი და წიწაკა (წიწაკს დაჭრამდე
მარცვალი გამოვაცალოთ), ვთუშოთ 5 წუთი და შემდეგ დავამატოთ კუბიკებად დაჭრილი
პომიდორი, დანაყილი ნიორი, მარილი, და ვთუშოთ მომზადებამდე (დაახლოებით 5–10
წუთი). ფქვილს დავამატოთ მარილი, წიწაკა, კარგათ ავურიოთ, ამოვავლოთ თევზი და
შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან. მომზადების შემდეგ თევზი მოვათავსოთ თეფშზე და
ზემოდან დავადოთ მოთუშული ბოსტნეული. გავაფორმოთ მწვანილით.
|