მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1335
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 14 » ჯემის და ნიგვზის რულეტი
21:48
ჯემის და ნიგვზის რულეტი


ჯემის და ნიგვზის რულეტი

 

მასალა:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

შაქარი 1 ს/კ.

მცენარეული ზეთი 2 ს/კ.

საფუარი (დროჟი) 10გრ.

წყალი 1/2 ჭიქა და ტკბილი წყალი წასასმელად 3 ს/კ.

მარილი გემოვნებით

ჯემი 1 ჭიქა

ნიგოზი 100გრ.

შაქრის 2 ს/კ.

მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ შაქარი, ზეთი, საფუარი, წყალი, მარილი, მოვზილოთ ცომი და დავდგათ თბილ ადგილზე ამოსასვლელად.  მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ თხლად (სისქით 5–7მმ) წავუსვათ ჯემი, მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი და გადავახვიოთ რულეტისებურად. მომზადებული რულეტი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე (გადახვეული მხარით ქვევით), წავუსვათ ტკბილი წყალი და გავაჩეროთ 15–20 წუთი, შემდეგ გამოვაცხოთ აირღუმელში 20–30 წუთის განმავლობაში. მომზადების შემდეგ დავჭრათ და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 1738 | დაამატა: natia | ტეგები: ჯემის და ნიგვზის რულეტი | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: