ჯემის და ნიგვზის რულეტი
მასალა:
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
შაქარი 1 ს/კ.
მცენარეული ზეთი 2 ს/კ.
საფუარი (დროჟი) 10გრ.
წყალი 1/2 ჭიქა და ტკბილი წყალი წასასმელად 3 ს/კ.
მარილი გემოვნებით
ჯემი 1 ჭიქა
ნიგოზი 100გრ.
შაქრის 2 ს/კ.
მომზადება:
ფქვილს დავამატოთ შაქარი, ზეთი, საფუარი, წყალი, მარილი, მოვზილოთ
ცომი და დავდგათ თბილ ადგილზე ამოსასვლელად.
მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ თხლად (სისქით 5–7მმ) წავუსვათ ჯემი,
მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი და გადავახვიოთ რულეტისებურად. მომზადებული რულეტი
მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე (გადახვეული მხარით ქვევით), წავუსვათ
ტკბილი წყალი და გავაჩეროთ 15–20 წუთი, შემდეგ გამოვაცხოთ აირღუმელში 20–30 წუთის
განმავლობაში. მომზადების შემდეგ დავჭრათ და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|