მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 22 » იტალიური ნამცხვარი
17:29
იტალიური ნამცხვარი


იტალიური ნამცხვარი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 300გრ.

შაქარი 120გრ.

მარგარინი 120გრ.

კვერცხი 2ც.

გამაფხვიერებელი 1/2 პაჩკა

გახეხილი ცედრა (ფორთოხლის კანი) 1/2 ფორთოხლის

ცოტა მარილი.

 

კრემი:

გახეხილი ცედრა (ფორთოხლის კანი) 1/2 ფორთოხლის

1ც. ფორთოხლის წვენი

კარაქი 100გრ.

შაქარი 140გრ.

კვერცხი 4ც.

 

ბეზე:

კვერცხის ცილა 3ც.

შაქარი 3 ს/კ.

 

მომზადება:

პურის ფქვილს დავამატოთ შაქარი, გამაფხვიერებელი, მარილი, ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ კვერცხი, დარბილებული მარგარინი, ფორთოხლის ცედრა და მოვზილოთ ცომი. შევდგათ მაცივარში (საყინულეში) 1 საათით. მოვამზადოთ ფორთოხლის კრემი: ავთქვიფოთ კვერცხი, შაქარი და დარბილებული კარაქი, შემდეგ დავამატოთ ფორთოხლის წვენი, ცედრა და კარგად ავთქვიფოთ. გამოსაცხობ ფორმაში ჩავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი და წავუსვათ კარაქი, შემდეგ ფორმაში მოვათავსოთ ცომი და ფრთხილად გავათანაბროთ ზედაპირი. გამოვაცხოთ 10 წუთი. შემდეგ ცომზე მოვათავსოთ ფორთოხლის კრემი და გამოვაცხოთ 20 წუთის განმავლობაში. მოვამზადოთ ბეზე: კვერცხის ცილა კარგად ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, შემდეგ დავამატოთ შაქარი და კვლავ ავთქვიფოთ. მომზადებული ბეზე მოვასხათ ნამცხვარს და ვაცხოთ კიდევ 10–15 წუთი. როდესაც ბეზეს თავი მოებრაწება ნამცხვარი მზადაა.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2935 | დაამატა: natia | ტეგები: იტალიური ნამცხვარი | რეიტინგი: 2.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: