გრძელი მწვადი
მასალა:
საქონლის ან ღორის ხორცი (რბილობი) 2კგ.
შავი პილპილი 1 ჩ/კ.
მარილი 1–2 ჩ/კ.
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
ხორცი ავაცვათ შამფურზე მთლიანად სიგრძეზე და გადავახვიოთ სპირალურად
მაგარი ძაფი. ხორცი შევწვათ მაყალზე, პერიოდულად წავუსვათ ზეთი. მომზადებული
მწვადი გამოვაძროთ შამფურიდან, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და დავწრათ 1,5–2სმ.
სისქის ნაწრებად. სუფრაზე გავიტანოთ მწვანილთან და ბოსტნეულთან ერთად.
|