ღორის ფეხი
მასალა:
ღორის ფეხი 1ც.
თაფლი 1 ჩ/კ.
ნიორი 5 კბილი.
მიხაკი, ჯანჯაფილი, დაფქვილი წითელი ცხარე წიწაკა და მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
ღორის ფეხი გავრეცხოთ, დავასხათ წყალი, დავამატოთ მიხაკი, გასუფთავებული
ნიორი (ნიორები მთლიანი ჩავყაროთ) და დავდგათ გაზქურაზე. ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე 2
საათი (ქაფი მოვხადოთ). თაფლს დავამატოთ ცოტა ბულიონი (ხორცის ნახარში), ჯანჯაფილი, მარილი, წიწაკა კარგად ავურიოთ,
რათა მივიღოთ სოუსი. მოხარშული ღორის ფეხი ამოვიღოთ ბულიონიდან, წავუსვათ
მომზადებული სოუსი და გამოვაცხოთ 220* ტემპერატურაზე კიდევ 45 წუთი.
|