ღორის ხორცი ბოსტნეულით ქართულად
მასალა:
ღორის ხორცი 500გრ.
კარტოფილი 600გრ.
ყველი 300გრ.
მაიონეზი 4 ს/კ.
ხახვი 1 თავი
ნიორი 3 კბილი
სტაფილო 1ც.
რძე 4 ს/კ.
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
კარტოფილი გავთალოთ და დავჭრათ მრგვალად, ასევე დავჭრათ გათლილი
სტაფილო და ხახვი. ღორის ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და შევწვათ ზეთში,
შემდეგ გადმოვიღოთ თეფშზე. ტაფაზე რომელშიც ღორის ხორცი შევწვით მოვათავსოთ
კარტოფილი და შევწვათ. ცეცხლგამძლე ფორმაზე მოვათავსოთ კარტოფილი, მოვასხათ
მაიონეზის სოუსი არეული 4 ს/კ. რძეში ან წყალში. აქვე დავამატოთ ხორცი, მარილი,
ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ სტაფილო, ხახვი, მოვაყაროთ გახეხილი ყველი, დავაფაროთ
თავზე და შევდგათ აირღუმელში დაბალ ტემპერატურაზე 15 წუთი.
|