ბროწეულის სოუსი
მასალა:
ბროწეული საშუალო ზომის 3ც.
შაქარი 3 ს/კ.
კრახმალი 1 ს/კ.
მიხაკი 2–3ც.
ვაშლის წვენი 100მლ.
დაფქვილი მუსკატის კაკალი, ხმელი ქინძი გემოვნებით.
მომზადება:
ბროწეულის მარცვლებისგან გამოვწუროთ წვენი, შევურიოთ ვაშლის წვენს,
წამოვაცხელოთ (მაგრამ არ ავადუღებთ), გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავამატოთ შაქარი,
ქინძი, მუსკატის კაკალი, მიხაკი, შემდეგ ისევ წამოვაცხელოთ (ოღონდ არ ავადუღოთ) და
ფრთხილად შევურიოთ კრახმალი. სოუსი შეგვიძლია სუფრაზე გავიტანოთ როგორც ცხლად
ასევე ცივად. შეგვიძლია სურვილისამებრ დავამატოთ ცოტა ლიმონის წვენი.
|