ბრინჯის ფლავი ბოსტნეულით და ხილით
მასალა:
ბრინჯი 300გრ.
ქიშმიში 90გრ.
შავი ქლიავის ჩირი 150გრ.
სტაფილო 180გრ.
კომბოსტო 240გრ.
მცენარეული ზეთი 2 ს/კ.
სეზამის ზეთი 2 ს/კ.
წყალი 600გრ.
შაქარი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ბრინჯს დავასხათ ადუღებული წყალი, დავამტოთ შაქარი, მარილი, ზეთი და
ვხარშოთ მომზადებამდე. მომზადებულ ბრინჯს დავამატოთ ქიშმიში, შავი ქლიავის ჩირი,
ზეთში მოთუშული წვრილად დაჭრილი სტაფილო და კომბოსტო. ვთუშოთ 4–5 წუთი. სუფრაზე
გატანის წინ გავაფორმოთ მწვანილით.
|