ბრინჯი განსაკუთრებულად
მასალა:
მოხარშული ბრინჯი 4 ჭიქა
შაქარი 2 ს/კ.
ზეითუნის ზეთი 1-2 ს/კ.
გარგრის ჩირი, ქლიავის ჩირი და ქიშმიში 2-3 ჭიქა
ნიგოზი 100გრ.
მომზადება:
მოხარშულ ბრინჯს დავამტოთ გატარებული ნიგოზი, ზეთი ავურიოთ და
მოვათავსოთ ბრინჯის ნაწილი პუდინგის ფორმაში, თავზე მოვაწყოთ ქლიავის ჩირი, შმდეგ
ბრინჯი, შემდეგ გარგარის ჩირი, ისევ ბრინჯი, შემდეგ ქიშმიში, და ბოლოს ბრინჯი.
ვხარშოთ წყლის აბაზანაზე 10–15 წუთი. შემდეგ ბრთხილად გადმოვიღოთ ფორმიდან და
გავაფორმოთ ქლიავის ჩირის ნაჭრებით და ნიგვზის ლებნებით.
|