ბაჟე
მასალა:
ნიგოზი 1 ჭიქა
ქინძი 1 კონა
ნიორი 2 კბილი
ღვინის ძმარი 1 ს/კ.
უცხო სუნელი, იმერული ზაფრანა, დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
ნიგოზი გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში რამოდენიმეჯერ სანამ თხელ მასად
არ გადაიქცევა. ხორცსაკეპმანქანაში გავატაროთ ასევე ქინძი, ნიორი, მარილი, და
პილპილიც. ჯამში ავურიოთ გატარებული ნიგოზი, ქინძი, უცხო სუნელი, ზაფრანა, ძმარი,
დავასხათ გადადუღებული ცივი წყალი, იმ რაოდენობის სანამ არ მივიღებთ თხევად
არაჟნისმაგვარ კონსისტენციას. (შეგვიძლია ბაჟეს დავამატოთ ნიგვზის ზეთი 1 ს/კ.).
|