ბადრიჯნით ფარშირებული პომიდორი
მასალა:
პომიდორი 3ც.
ბადრიჯანი 1ც.
ხახვი 1 თავი
მცენარეული ზეთი 2 ს/კ.
დაფქვილი ორცხობილა (სუხარი) 2 ს/კ.
ნიორი 1-2 კბილი
შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
პომიდვრებს მოვაჭრათ ზედა ნაწილი. შემდეგ პომიდორს კოვზით ბრთხილად
ამოვაცალოთ რბილობი. ბადრიჯანი გავასუთავოდ, დავჭრათ წვრილად, მოვაყაროთ მარილი,
გავაჩეროთ 4–5 წუთი, გავწუროთ და შევწვათ ზეთში, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ზეთში
შემწვარი ხახვი, დანაყილი ნიორი, მოვაყაროთ მარილი, პილიპილი და კარგად ავურიოთ.
მომზადებული ფარშით ამოვავსოთ პომიდვრები,
მოვაყაროთ დაფქვილი ორცხობილა (სუხარი), მოვაპკუროთ ზეთი დავაწყოთ
გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ აირღუმელში. მომზადების შემდეგ სუფრაზე გატანის
წინ გავაფორმოთ მწვანილით.
|