ბადრიჯანი შიგთავსით
მასალა:
ბადრიჯანი 2–3ც.
ხორცის ფარში 300–400გრ.
პომიდორი 3–4ც.
ხახვი 2 თავი
კვერცხი 1–2ც.
ყველი 150–200გრ.
ზეთი შესაწვავად
მაიონეზი გემოვნებით.
მომზადება;
ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალად, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე,
მოვაყაროთ მარილი თავზე წავუსვათ ზეთი, ბადრიჯანის ნაჭრებზე მოვათავსოთ ხორცის
ფარში (როელსაც წინასწარ შევურევთ წვრილად დაჭრილ ხახვს და კვერცხს), ფარშის
ზევიდან მოვათავსოთ მრგვალად დაჭრილი პომიდორი, წავუსვათ მაიონეზში არეული
გახეხილი ყველი, შევდგათ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 15
წუთის განმავლობაში.
|