არაჟნის პეროგი
მასალა:
ცომი:
არაჟანი 200გრ.
მარგარინი 200გრ.
პურის ფქვილი დაახლოებით 500გრ.
1 ჩ/კ. სოდა 1 ს/კ. ძმარში ათქვეფილი.
შიგთავსი:
ნებისმიერი ჯემი ან მურაბა.
მომზადება:
დარბილებულ მარგარინს დავამატოთ არაჟანი,
სოდა–ძმრით, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, ცომი გავყოთ ორ ნაწილად, ცომის ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ და
მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ ჯემი, დავაფაროთ მეორე გაბრტყელებული
ცომი, წავუსვათ არაჟანი, შევდგათ აირღუმელში და ვაცხოთ 15–20 წუთი (ძალიან არ
გამოვაშროთ).
|