მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 9 » ალუბალის მურაბა ნიგვზით
20:33
ალუბალის მურაბა ნიგვზით


ალუბალის მურაბა ნიგვზით

 

მასალა:

ალუბალი 1კგ.

შაქარი 1კგ.

წყალი 1 1/2 ჭიქა

ვანილი 1/4 ჩ/კ.

ლიმონი 1ც.

ნიგოზი 200–300გრ.

მომზადება:

ნიგოზი გავასუფთავოთ და დავჭრათ ალუბალში მოსათავსებელ ზომებად. ალუბალს გამოვაცალოთ კურკები, თითოეულ ალუბალში მოვათავსოთ ნიგოზის ნაჭერი. შაქარს დავასხათ წყალი, დავდგათ გაზქურაზე, განუწყვეტლივ ვურიოთ, მივიყვანოთ ადუღებამდე (სანამ შაქარი მთლიანად არ გადნება), შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან და დავასხათ ალუბალს ისე რომ მთლიანად ფარავდეს, გავაჩეროთ 3 საათი, შემდეგ დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ ნელ ცეცხლზე, სანამ ალუბალი არ გახდება გამჭირვალე. ხარშვამდე 10 წუთით ადრე დავამატოთ 1ც. ლიმონის წვენი, მომზადებამდე 5 წუთით ადრე ჩავყაროთ ვანილი და ფრთხილად მოვურიოთ. მომზადებული მურაბა ცხლად ჩავასხათ ქილებში, დავახუროთ თავსახური და შევინახოთ გრილ ადგილას.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 2328 | დაამატა: natia | ტეგები: ალუბალის მურაბა ნიგვზით | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: