აჭარული (მაჯუნი)
მასალა:
გრძელი ბრინჯი 1კგ.
შაქარი 1/4 ჭიქა
თაფლი 100გრ.
დაფქვილი შავი პილპილი 1 ჩ/კ.
კარაქი წასასმელად.
მომზადება:
ქვაბში ავადუღოთ 2ლ. წყალი, ჩავყაროთ გარეცხილი ბრინჯი და ვხარშოთ
დაბალ ცეცხლზე ერთიანი მასის მიღებამდე (არანაკლებ 30 წუთი), შემდეგ დავამატოთ
შაქარი, თაფლი, შავი პილპილი, კარგად ავურიოთ, დავაფაროთ თავზე და გავაჩეროთ 5
წუთი. მომზადებული ცხელი მასა მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ფორმაზე, გავათანაბროთ
კოვზით, დავჭრათ დანით სასურველი ფორმის ნაჭრებად და გავაცივოთ დაახლოებით 1
საათი. შემდეგ დავაწყოთ თეფშზე და გავიტანოთ სურაზე. (შაქარი და თაფლის რაოდენობა შეგვიძლია გავზარდოთ ან შევამციროთ
გემოვნების მიხედვით, მაგრამ თაფლის გემო კარგად უნდა იგრძნობოდეს).
|