მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » სხვადასხვა


ქართული ძეხვეული და სვანურ კოშკში გადანახული ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1279 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


როზმარინი

 

როზმარინი (ლათ. Rosmarinus) – მცენარეთა გვარი ტუჩოსანთა ოჯახისა. მარადმწვანე მცენარე, რომელიც გამოიყენება როგორც კულინარიაში, ასევე პარფიუმერიასა და მედიცინაში. ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2075 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ტირამისუისტორია

 

ყველამ იცის ცნობილი იტალიური დესერტი ტირამისუ, მაგრამ მისი წარმოშობის ამბავი ალბათ ბევრს არ სმე ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1304 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჰამბურგერის ისტორია

 

ამბობენ, რომ ერთმა გერმანელმა ვაჭარმა, რომელიც 1800 წელს აზიაში მოგზაურობდა, მომთაბარე ტომებთან ნახა ხორცის ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1096 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჯანჯაფილი

 

ჯანჯაფილი, კოჭა – (ლათ. Zingiber), მრავალწლოვანი ბალახოვანი მცენარე. ევროპაში გავრცელდა სამხრეთ აზიიდან, ხარობს ჩინეთში, ინდოეთში, ავსტრალიაში, დასავლეთ აფრიკაში, ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 8029 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (2)


კეშიუ

 

კეშიუ თხილის სახეობაა, რომელიც პირველად ამაზონის ნაპირებზე აღმოაჩინეს, შემდეგ კი სხვა ტროპიკულ ქვეყნებშიც მოაშენეს. მას სხვადასხვა ენაზე ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1252 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


სატაცური

 

სატაცური (ლათ. Asparagus Officinalis) – ხახვისებრთა ოჯახის მრავალწლოვანი მცენარე. ცნობილია მისი მრავალი სახეობა, რომელთაც ნორჩი ყლორტების შეფერილობის მიხედვით განასხვავებენ. ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1562 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ნიახურის ფესვები - მარადიული ახალგაზრდობის საწინდარი

 

სხვადასხვა ბოსტნეულისგან დამზადებული და ათასნაირი მწვანილით მორთული სალათები ჯანმრთელობისთვის სასარგებლოა, რადგან ვიტამინების მთელ ასორტს შეიცავს, მაგრამ ნიახურის ძირებს კერძების შ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1663 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქინძი

 

ქინძი - Coriandrum sativum L, მიეკუთვნება ქოლგოსანთა - Apiaceae (Umbelliferae) ოჯახს , ერთწლოვანი, 80 სანტიმეტრამდე სიმაღლის მცენარეა, ღერო სწორმდგომი აქვს, შიშველი, ღარებიანი, დატოტვილი; ყვავილები შეკრულია რთულ ქოლგებად, ნაყოფი (თესლი) სფეროსებრი ან მოგრძი - მომრგვალოა.

გავრცელება

ველურად გავრცელებულია ხმელთაშუა ზღვის ნაპირებზე, საქართველოში კულტურაში უხსოვარი დროიდანაა შემოტანილი, არსებობს ქართული ჯიშები, სხვადასხვა, მათ შორის- ზეთის მისაღებად გამოყვანილია მრავალი კულტურული ჯიში. ადვილად ველურდება.

ნედლეული

ნედლეულია:

. ქინძის ნაყოფი - Fructus Coriandri; მისგან ზეთს ამზადებენ;

. ქინძის ფოთლები და ყვავილები (არაოფიცინალური ნედლეული)

ქინძის ნაყოფებს (თესლებს) ქინძის ნაყოფს ამზადებენ, როდესაც ქოლგების ნახევარზე მეტი გამუქებულია. განსაკუთრებით მარალხარისხოვანი ნედლეულის მისაღებად ქოლგებს კრეფენ რამდენჯერმე ,გამუქების კვალობაზე . ჩვეულებრივ, მცენარეს ცელავენ ან სპეციალური კომბაინით იღებენ. 3-4 დღერს შეაშრობენ ძნებად ან კონებად. ამ დროს დაუმწიფებელი თესლების ნაწილი მწიფდება. შემდეგ ცეხვავენ , აშრობენ და ცრიან, რათა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2630 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ძველი ქართული ზომა წონის ერთეულები

 

1 საჟენი - 2,134 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 27347 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (2)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 30 31 »