კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
1279
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
|
როზმარინი
როზმარინი
(ლათ.
Rosmarinus) – მცენარეთა
გვარი ტუჩოსანთა ოჯახისა. მარადმწვანე მცენარე, რომელიც გამოიყენება როგორც კულინარიაში, ასევე პარფიუმერიასა და მედიცინაში.
...
კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
2075
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
|
ტირამისუ – ისტორია
ყველამ
იცის ცნობილი იტალიური დესერტი ტირამისუ, მაგრამ მისი წარმოშობის ამბავი ალბათ ბევრს არ სმე
...
კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
1304
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
|
ჰამბურგერის ისტორია
ამბობენ,
რომ ერთმა გერმანელმა ვაჭარმა, რომელიც 1800 წელს აზიაში მოგზაურობდა, მომთაბარე ტომებთან ნახა ხორცის
...
კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
1096
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
|
ჯანჯაფილი
ჯანჯაფილი,
კოჭა – (ლათ. Zingiber),
მრავალწლოვანი
ბალახოვანი
მცენარე. ევროპაში გავრცელდა სამხრეთ აზიიდან, ხარობს ჩინეთში, ინდოეთში, ავსტრალიაში, დასავლეთ აფრიკაში,
...
კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
8029
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
|
კეშიუ
კეშიუ
თხილის სახეობაა, რომელიც პირველად ამაზონის ნაპირებზე აღმოაჩინეს, შემდეგ კი სხვა ტროპიკულ ქვეყნებშიც მოაშენეს. მას სხვადასხვა ენაზე
...
კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
1252
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
|
სატაცური
სატაცური
(ლათ.
Asparagus Officinalis) – ხახვისებრთა ოჯახის მრავალწლოვანი მცენარე. ცნობილია მისი მრავალი სახეობა, რომელთაც ნორჩი ყლორტების შეფერილობის მიხედვით განასხვავებენ.
...
კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
1562
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
|
ნიახურის ფესვები - მარადიული ახალგაზრდობის საწინდარი
სხვადასხვა ბოსტნეულისგან დამზადებული და ათასნაირი მწვანილით მორთული სალათები ჯანმრთელობისთვის სასარგებლოა, რადგან ვიტამინების მთელ ასორტს შეიცავს, მაგრამ ნიახურის ძირებს კერძების შ
...
კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
1663
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
|
ქინძი
ქინძი - Coriandrum sativum L, მიეკუთვნება ქოლგოსანთა - Apiaceae (Umbelliferae) ოჯახს , ერთწლოვანი, 80 სანტიმეტრამდე სიმაღლის მცენარეა, ღერო სწორმდგომი აქვს, შიშველი, ღარებიანი, დატოტვილი; ყვავილები შეკრულია რთულ ქოლგებად, ნაყოფი (თესლი) სფეროსებრი ან მოგრძი - მომრგვალოა.
გავრცელება
ველურად გავრცელებულია ხმელთაშუა ზღვის ნაპირებზე, საქართველოში კულტურაში უხსოვარი დროიდანაა შემოტანილი, არსებობს ქართული ჯიშები, სხვადასხვა, მათ შორის- ზეთის მისაღებად გამოყვანილია მრავალი კულტურული ჯიში. ადვილად ველურდება.
ნედლეული
ნედლეულია:
. ქინძის ნაყოფი - Fructus Coriandri; მისგან ზეთს ამზადებენ;
. ქინძის ფოთლები და ყვავილები (არაოფიცინალური ნედლეული)
ქინძის ნაყოფებს (თესლებს) ქინძის ნაყოფს ამზადებენ, როდესაც ქოლგების ნახევარზე მეტი გამუქებულია. განსაკუთრებით მარალხარისხოვანი ნედლეულის მისაღებად ქოლგებს კრეფენ რამდენჯერმე ,გამუქების კვალობაზე . ჩვეულებრივ, მცენარეს ცელავენ ან სპეციალური კომბაინით იღებენ. 3-4 დღერს შეაშრობენ ძნებად ან კონებად. ამ დროს დაუმწიფებელი თესლების ნაწილი მწიფდება. შემდეგ ცეხვავენ , აშრობენ და ცრიან, რათა
...
კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
2630
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
|
კატეგორია:
სხვადასხვა
|
ნანახია:
27347
|
დაამატა:
natia
|
თარიღი:
24.08.2011
|
| « 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 30 31 » |