მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » სხვადასხვა


საახალწლო დღესასწაულიკვირიკობა

 

უხსოვარი დროიდან სვანეთში - სოფელ კალაში, ( მესტიის რაიონი ) 28 ივლისს წმინდა კვირიკესა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1202 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


თბილისობა

 

თბილისობა", ყოველწლიური საშემოდგომო დღესასწაული . თბილისში. პირველად 1979 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1099 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ქუთაისობა

 

ქუთაისობა აღინიშნება 2 მაისს, ქალაქ ქუთაისის დღეს. ტრადიციულად ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1459 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


მცხეთობა

 

მცხეთობა, სვეტიცხოვლობა, კვართის დღესასწაული, ქრისტიანული დღესასწაული საქართველოში. ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1706 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


სახალხო დღესასწაულიფაზისობა

 

ფაზისობა ქალაქ ფოთში იმართება 1992 წლიდან ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1167 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)

თაფლის სეზონი

 

ეს გემრიელი და სასარგებლო ნუგბარი ნარკოტიკივითაა - საკმარისია ერთი კოვზი გასინჯო, რომ ვეღარ მოწყდები.

განსაკუთრებით გემრიელია შინაური თაფლი, რომელიც სხვადასხვა ყვავილის, მინდვრისა და მზის არომატითაა გაჯერებული. ყველაფერთან ერთად, თაფლი ღმერთების საკვების, ნექტარის და ამბროზიის ასოციაციასაც იწვევს, რაც მის დაგემოვნებას კიდევ უფრო სასურველს ხდის. ნატურალური თაფლის რეგულარულად გამოყენება ორგანიზმის იმუნიტეტს ამაღლებს. ამასთანავე, სილამაზისა და ახალგაზრდობის ელექსირიცაა, თუმცა, ეს ყველაფერი მხოლოდ ყვავილის მტვრისგან დამზადებულ თაფლზე ვრცელდება, რომელიც შხამ-ქიმიკატებითა და გამონაბოლქვით დაბინძურებულ ჩვენს სამყაროში სულ უფრო რთული საშოვნელი ხდება.

კარგი თაფლის მოძიება ძალზე ძნელია, თუმცა შესაძლებელი, თუ რამდენიმე რჩევას გაითვალისწინებთ. ჩვეულებრივ, ფუტკრები სკიდან 2-3 კილომეტრზე მიფრინავენ მტვრისა და ნექტრისთვის ყვავილების მოსაძებნად. ნექტარს მუშ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1754 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ლორი და სხვა

 

მას შემდეგ, რაც ადამიანმა ხორცის დამუშავება და შენახვა დაიწყო, დიდი დრო გავიდა. ეს ტრადიციები განსაკუთრებით იმ ადგილებშია შემორჩენილი, სადაც მეცხოველეობა ოდითგანვე პრიორიტეტული იყო. უძველესი პერიოდიდან ერთი ტრადიცია არსებობდა საქართველოში - დამარილებული ხორცი მეომრებს თან მიჰქონდათ, ვინაიდან იგი დიდხანს ძლებდა და გამოსაყენებლადაც პრაქტიკული იყო. ქართული სააღდგომო სუფრაზეც სხვა ტრადიციულ კერძებს შორის აუცილებლად მოიაზრება შებოლილი, გამოყვანილი ხორცი, რომლის საუკეთესო ვერსიად ჩვენს სამზარეულოში შეგვიძლია დავასახელოთ რაჭული ლორი. მისი დამუშავება მთელი რიტუალია, რომელიც საკმაო ცოდნასა და გამოცდილებას მოითხოვს.

როდესაც რაჭაში ღორს დაკლ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1914 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ხაჭაპური (უფრო მეტი, ვიდრე ყველიანი პური)

 

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1870 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


სამკურნალო მწვანილები

 

ჩვენმა წინაპრებმა უამრავი საშუალება იცოდნენ სნეულებათაგან განსაკურნებლად. მეტსაც გეტყვით - ისინი კერძებში ხანდახან გაუცნობიერებლად იყენებდნენ ისეთ მწვანილეულს, რომლებიც ამა თუ იმ პროდუქტის მავნე თვისებებს ანეიტრალებდა. როდესაც ძველი ქართული კერძების რეცეპტებს გადავხედე, შემდეგ კი იმ მცენარეულობას გადავავლე თვალი, რომელთაგანაც იქმნებოდა სხვადასხვა სამკურნალო საშუალებები, მივხვდი, რომ ეს აუცილებლად საინტერესო იქნებოდა ჩვენი მკითხველისათვის. თავდაპირველად შევეხები იმ მწვანილეულს, რომლებსაც ქართულ სამზარეულოში დღემდე წარმატებით ვიყენებთ. ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული მწვანილია ქონდარი, რომლის მოხმარების არეალი საკმაოდ დიდია. გამოარჩევენ მთისა და ბაღის ქონდარს. მთის ქონდარს საქართველოს მთიან რაიონებში ბეგქონდარასაც უწოდებენ. ყველასთვის ცნობილია, რომ ეს სანელებელი ხინკლის შემადგენლობაში შედის. ბარში მას ძირით ცვლიან, რაც გამოწვეულია როგორც არ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1486 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


პირველად იყო რძე...

 

რძე ის უძველესი პროდუქტია, რომელიც კაცობრიობას დასაბამიდან მოჰყვება. იმ ქვეყნებში, სადაც ადამიანებმა ჯერ კიდევ უხსოვარ დროს მოიშინაურეს ცხოველები, რძის პროდუქტების წარმოებაც განვითარდა.

ამ მხრივ გამონაკლისი არც საქართველოა, სადაც ძველთაგან მისდევდენ მესაქონლეობას. ქართულ სამზარეულოში მრავლად მოიძებნება კერძები, რომელთა შემადგენლობაშიც შედის რძე და რძის პროდუქტები, ხოლო მაწონი კი ცალკე ფენომენია. უხუცესთა გადმოცემით, საქართველოში გავრცელებული იყო ჩვილი ბავშვების ვირისა და თხის რძით გამოკვების ტრადიცია. ამას იმით ხსნიან, რომ ორივე მათგანი თავისი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1639 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 30 31 »