მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » სხვადასხვა


კარტოფილი

 

კარტოფილი (გერმ. Kartoffel), მრავალწლოვანი გორგლიანი სახეობები Solanum-ის გვარის (Tuberarium- ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1463 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


ჟოლო (მალინა)

 

ვარდისებრთა ოჯახის წარმომადგენელია. ნაყოფი შეიცავს 10 ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 8822 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


ქაცვი

 

ქაცვი გავრცელებულია როგორც დასავლეთ, ასევე აღმოსავლეთ საქართველოში ზღვის დონიდან 2500 მ სიმაღლემდე. გვხვდება მდინარის ნაპირებზე, მთის ფერდობებზე ერთნაირად კარგად იტანს როგორც ზაფხულის სიცხეს, ასევე ზამთრის ყინვასაც. ამზადებენ ქაცვის მწიფე ნაყოფს. ნაყოფის შეგროვებას აწარმოებენ ხელით, ჩამობერტყვით,ტოტების დამტვრევით (რაც ცხადია აჩანაგებს ქაცვის ბუჩქებს) ან სპეციალური, მოღუნულბოლოებიანი მავთულის პინცეტის საშუალებით და ათავსებენ სპეციალურ ტარაში. ახლადშეგროვილ ნაყოფს ინახავენ არაუმეტეს 3 დღისა გრილ, ბნელ ადგილას, ხოლო გაყინულს – ექვსი თვის განმავლობაში. ქაცვის ნაყოფი მდიდარია პოლივიტამინებით, დიდი რაოდენობითაა მასში შაქარი (თითქმის 4%), ორგანული მჟავები (2,6%), ვიტამინები B1, B2, C, A, E, P, კაროტინი, თიამინი, რიბოფლავინი, ასევე მდიდარია ვიტამინებით ქაცვის თესლიც. ქაცვის ქერქში ნაპოვნია სეროტონინი, რომელზედაც წარმოებს ცდები, როგორც სიმსივნის საწინააღმდეგო საშუალებაზე. ხალხურ მედიცინაში ქაცვი გამოიყენება სხვადასხვა დაავადებების სამკურნალოდ. ნაყოფს ნახარშის სახით იყენებდნენ კუჭის დაავადების დროს, ტოტებისა და ფოთლების ნახარშს – კუჭის აშ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2084 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


ასკილი

 

ასკილის ნაყოფი წარმოადგენს ვიტამინების ბუნებრივ კონცენტრატს. რბილობი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1445 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


მაყვალი

 

მაყვალი ბუჩქოვანი (ან ნახევარბუჩქოვანი) მცენარეა ვარდისებრთა ოჯახიდან, ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2070 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


არაქისი ანუ (მიწის თხილი)

 

არაქისი ანუ მიწის თხილი (Arachis hypogaea) პარკოსანთა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 4982 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (1)


ყურძენი

 

დღევანდელ მსოფლიოში ბევრი ფიქრობს, რომ ყურძნის და ღვინის ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1415 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


ანანასი

 

ტროპიკული ხილის მეფე, ასე უწოდებენ ანანასს და არც ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1919 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


ქლიავი

 

ქლიავის შემადგენლობა: წყალი-82%, შაქარი-3,5%, ნახშირწყლები--4,5%, მჟავები-1,5%, აზოტური ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1935 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)


მსხალი

 

მსხლის შემადგენლობა:წყალი 76-83%, შაქარი 6-13%, აზოტური ნივთიერებანი 0,30%, თავისუფალი( ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2229 | დაამატა: natia | თარიღი: 23.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 30 31 »