მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » ქლიავი
23:22
ქლიავი


ქლიავი

 

ქლიავის შემადგენლობა: წყალი-82%, შაქარი-3,5%, ნახშირწყლები--4,5%, მჟავები-1,5%, აზოტური ნივთიერებანი-0,5%, უჯრედისი-5,0%, ნაცარი-0,6%. ქლიავი შეიცავს A ვიტამინს ზომიერი რაოდენობით 0,02-2,14 მგ, C ვიტამინს 6 მგ. როგორც დიეტური და თერაპიული საშუალება, ქლიავი დიდ როლს თამაშობს უძველესი დროიდან. ამჟამად ქლიავი, შაქრის,ნახშირწყლებისა და მარილების ორგანული ნივთიერების შემცვლელობის გამო ნაჩვენებია რევმატიზმით, ნიკრისის ქარით,არტერიოსკლეროზით და თირკმელების სნეულებით დაავადებულებისათვის. უზმოზზე მიღებული ქლიავი ხელს უწობს ნაწლავის გაწმენდას და შარდის დენას,თუ ქლიავის მიღებას ნაწლავის მდგომარეობა არ აბრკოლებს.

 

წყარო: ira-gar.blogspot.com

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1919 | დაამატა: natia | ტეგები: ქლიავი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: