ქლიავი
ქლიავის
შემადგენლობა:
წყალი-82%,
შაქარი-3,5%,
ნახშირწყლები--4,5%,
მჟავები-1,5%,
აზოტური ნივთიერებანი-0,5%,
უჯრედისი-5,0%,
ნაცარი-0,6%.
ქლიავი შეიცავს A ვიტამინს ზომიერი რაოდენობით
0,02-2,14 მგ,
C ვიტამინს
6 მგ. როგორც დიეტური და თერაპიული საშუალება, ქლიავი დიდ როლს თამაშობს უძველესი დროიდან. ამჟამად ქლიავი, შაქრის,ნახშირწყლებისა და მარილების ორგანული ნივთიერების შემცვლელობის გამო ნაჩვენებია რევმატიზმით, ნიკრისის ქარით,არტერიოსკლეროზით
და თირკმელების სნეულებით დაავადებულებისათვის.
უზმოზზე მიღებული ქლიავი ხელს უწობს ნაწლავის გაწმენდას და შარდის დენას,თუ ქლიავის მიღებას ნაწლავის მდგომარეობა არ აბრკოლებს.
წყარო:
ira-gar.blogspot.com
|