მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » მსხალი
23:21
მსხალი


მსხალი

 

მსხლის შემადგენლობა:წყალი 76-83%, შაქარი 6-13%, აზოტური ნივთიერებანი 0,30%, თავისუფალი(უნთავრესად ვაშლის) მჟავა 0,1-0,2%, პექტინური ნივთიერებანი -3,54%, ნაცარი-0,3%. მსხალი შეიცავს ვიტამინებს: A ვიტამინის ნიშნებს, C ვიტამინს 10 მგ ყოველ 100 გრამზე და B ვიტამინის ნიშნებს. შემკვრელი თვისება აქვს ველური ჯიშის მსხალსაც,რომელიც ჭარბად შეიცავს ტანინს.მსხალს დიდი გამოყენება აქვს მცენარეული დიეტის რეჟიმის დროს,განსაკუთრებით შაქრიანი დიაბეტის შემთხვევაში,მსხალს კარგად ითვისებს ორგანიზმი.ის აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.

 

წყარო: ira-gar.blogspot.com

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2164 | დაამატა: natia | ტეგები: მსხალი | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: