მსხალი
მსხლის
შემადგენლობა:წყალი 76-83%, შაქარი 6-13%, აზოტური ნივთიერებანი
0,30%, თავისუფალი(უნთავრესად ვაშლის) მჟავა 0,1-0,2%,
პექტინური
ნივთიერებანი
-3,54%, ნაცარი-0,3%.
მსხალი შეიცავს ვიტამინებს: A ვიტამინის ნიშნებს, C ვიტამინს 10 მგ ყოველ 100 გრამზე და B ვიტამინის ნიშნებს. შემკვრელი თვისება აქვს ველური ჯიშის მსხალსაც,რომელიც ჭარბად შეიცავს ტანინს.მსხალს დიდი გამოყენება აქვს მცენარეული დიეტის რეჟიმის დროს,განსაკუთრებით შაქრიანი დიაბეტის შემთხვევაში,მსხალს კარგად ითვისებს ორგანიზმი.ის აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.
წყარო:
ira-gar.blogspot.com
|