ავარჩიოთ მაგარი კარალიოკი, გავრეცხოთ, გავთალოთ და ავაცვათ ძაფზე.
გავკიდოთ მზიან ადგილას. (ერთი კვირის შემდეგ კარალიოკზე ჩნდებათეთრი წერტილები, რომელიც ობი არ არის, ეს
თეთრი
... კითხვის გაგრძელება »
არც ძალიან მწიფე და
არც მკვახე ყურძენი დავკრიფოთ, მზიან და მშრალ ამინდში, დავარჩიოთ, რომ დამპლები
არ შეჰყვეს. ხის ყუთში ძირში ჩავყაროთ ნაძვის ნახერხი ან ფეტვი, ჩავალაგოთ წყობით
ყურძენი: ერთი პირი ნახერხი , ერთი პირი ყურძენი. ძალიან უნდა გაიტენოს ყუთი,
მჭიდროდ უნდა ჩავაწყოთ, თავზეც ბლომად დავაყაროთ. თავი ფიცრით დავაჭედოთ და ისე
შევინახოთ. ან კიდე ქილაში ჩავაწყოთ ისევ წყობით ნახერხით ან ფეტვით.
მოშუშული და წვრილად
დანაყილი ნიგოზი დავყაროთ სინზე, ცოტა თბილი წყლით დავნამოთ, თან ვზილოთ და თან
გამოვწუროთ ზეთი, მანამ სანამ სულ გამოვა. ეს გამოხდილი ნიგოზი გამოიყენეთ
ლობიოში, ჭინჭარში ან სხვა ფხალში.