ტარხუნა დავნაყოთ, ავიღოთ
პორციებად, თითოეული მომზადებული პორცია ჩავდოთ შუშის ჭურჭელში (შეიძლება
ქილაშიც). წყალი ავადუღოთ, ჩავასხათ ტარხუნიან ჭურჭელში, დავახუროთ თავსახური და
დავდგათ თბილ ადგილას, 10–12 საათი. შემდეგ ხელით გავწუროთ ტარხუნა, მიღებული
წვენი გავწუროთ მარლაზე, თითოეულ წვენის ჭიქ
... კითხვის გაგრძელება »
კვერცხის გულები
გავაცალკევოთ ცილისგან, აფთქვიფოთ ცალცალკე, შემდეგ გადავურიოთ ერთმანეთში,
შევწვათ კარაქში ორივე მხრიდან, მეორე მხარე ძალიან არ დავბრაწოთ. შემწვარი
კვერცხი გავჭრათ შუაზე, ერთ ნაწილზე დავდოთ ჯემი, მეორე დავაფაროთ თავზე.