მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აპრილი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » სხვადასხვა


როგორ მივიღოთ სწორად ალკოჰოლური სასმელი

 

არსებობს 3 მიზეზი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1503 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჩუპა ჩუპსის პატარა ისტორია

 

ჩუპა ჩუპსის იდეა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1529 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


როგორ გამოვიდეთ ნაბახუსევიდან

 

» დილაობით თავი არ სტკივა მას, ვინც ცოტა კი არ დალია, არამედ მას, ვინც სწორად დალია.

» თუ ადამიანი ალკოჰოლურ სასმელს ზომიერად მოიხმარს, დღის 3 საათიდან ღამის 12 საათამდე შუალედში, მას ალკოჰოლიზმით დაავადება არ ემუქრება.

თუ სუფრასთან თქვენმა შეხვედრამ მეგობართან, ნათესავებთან, თანამშრომლებთან საკმაოდ დიდხანს გასტანა და ორგანიზმმა საკმაოდ დატვირთვა მიიღო ალკოჰოლის მოხმარებით, მეორე დილით შესაძლებელია "პახმელიის”, ანუ ნაბახუსევის სინდრომმა შეგაწუხოთ. რა არის პახმელია, როგორ უნდა გამოვიდეთ ნაბახუსევიდან და რა უნდა მოვიმოქმედოთ, რომ ნაკლებად მტკივნეულად გადავლახოთ იგი. ამისათვის არსებობს ექიმების, ფსიქოლოგების, ნარკოლოგების რეკომენდაციები, რომლის ცოდნა ყველასათვის საჭიროა დ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 4577 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჩანგლის ისტორია

 

ძველად რომაელები და ბერძნები ხელით ჭამდნენ, თითებს კი პურით იწმენდდნენ. მოგვიანებით საბერძნეთში შემოიღეს ხელთათმანების ჩაცმა ჭამის დროს. როდის გაჩნდა ადამიანების სუფრაზე ინვენტარი, რომლის გარეშეც დღეს ნებისმიერი ტრაპეზი – უბრალო საუზმიდან დაწყებული დიდი წვეულებით დამთავრებული, წარმოუდგენელია? თურმე ჩანგალზე ადრე ადამიანებმა კოვზი გამოიგონეს. კოვზს თიხისაგან, ცხოველთა ძვლებისა და რქებისგან აკეთებდნენ. ხშირად მის მაგივრობას ზღვის ნიჟარებიც სწევდნენ. პირველი კოვზი ისეთი მოკლე იყო, რომ მუშტში ეტეოდა.


თანამედროვე ჩანგლის მსგავსი ნივთი ხუთი, ზოგჯერ მეტი კბილით აზიაში მე-10 საუკუნეში გაჩნდა. 100 წლის შემდეგ ამ გამოგონებამ ევროპამდეც მიაღწია. მე-18 საუკუნის ბოლოს ევროპის ყველა ქვეყანაში წაწვეტებულთავიანი დანები მომრგვალებულპირიანმა შეცვალა. დანის წვერზე საჭმლის ნაჭრების წამოგების აუცილებლობა უკვე აღარ იყო, ვინაიდან ამ ფუნქციას ჩანგალი ასრუ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1910 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


ჩაი

 

ჩაის წარმოშობაზე უამრავი ლეგენდა არსებობს და ყველა ეს ლეგენდა ამტკიცებს, რომ ამ კულტურის სამშობლო ჩინეთია. ძველ ჩინეთში ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1273 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


როგორ იქცა ღარიბების საჭმელი ეროვნულ სიამაყედ

 

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1767 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


9 ხერხი სლოკინის წინააღმდეგ

 

თუ გემრიელი და ნოყიერი ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1237 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


პირველი რესტორანი

 

ბუნებრივია, სხვადასხვა კულტურებში, განსაკუთრებით აზიაში, დანამდვილებით ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1240 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


პეპსის ისტორია

 

პეპსი-კოლა დაიბადა 1898 წელს, კაროლინაში. მას საკმაოდ გრძელი და საინტერესო ისტორია აქვს. ეს სასმელი შექმნა კალებ ბრედჰემმა (Caleb Bradham), რომელიც გახლდათ ფარმაცევტი და აფთიაქის მეპატრონე ნიუ-ბერნში (New-Bern), ჩრდილოეთ კაროლინაში.

1898 წლის ზაფხულში, როგორც წესი, ძალიან ცხელოდა ნიუ-ბერნში. ამიტომ ახალგაზრდა ფარმაცევტმა, კალებ ბრედჰემმა თავის მომხმარებლებს ახალი სასმელი შესთავაზა. რომელიც სხვადასხვა დანიშნულების გარდა, დისპეფსიის სამკურნალოდაც გამოიყენებოდა. ის შესდგებოდა სხვადასხვა სანელებლებისაგან, წვენებისგან და სიროფისგან. ასე მოევლინა ქვეყნიერებას გამაგრილებელი სასმელი პეპსი-კოლა (Pepsi-Cola ).
კალებ ბრედჰემი მომხმარებლების შესანარჩუნებლად თავყრილობების მოწყობას აპირებდა, ამაში მას დაეხმარა საკუთარი ქმნილება, პეპსი–კოლას სახით, რომელიც უალკოჰოლო გამაგრილებელი სასმელი იყო. მომხმარებლებს ძალიან მოსწონდათ ეს სასმელი, მას ბრედის სა ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2080 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)


შოკოლადი

 

შოკოლადი არის ტერმინი, რომელიც კაკაოს მარცვლებისგან დამზადებული სხვადასხვა სახის საკონდიტრო პროდუქტის აღნიშვნისთვის გამოიყენება. სიტყვა "შოკოლადი” კაკაოს მარცვლებისგან დამზადებული სასმელის – "ჩოკოლატლის” დასახელებიდან მომდინარეობს. აცტეკების ენაზე "ჩოკოლი” "სიმწარეს” ნიშნავს, ხოლო "ატლი” – "წყალს”, რომლისგანაც შოკოლადის სასმელი მზადდება. დღევანდელი ჩოკოლატლი შეიცავს: კაკოს ფხვნილს, რძეს, შაქარს, დარიჩინს, მწარე წიწაკას და ზოგჯერ, ვანილს.
შოკოლადის წარმოებისთვის აუცილებელი ნედლეული კაკაოს მარცვლებია, რომლებიც წარმოადგენენ კაკოს ხის ნაყოფს, რომელიც დედამიწის ტროპიკულ რაიონებში იზრდება.
წარმომავლობის მიხედვით, კაკაოს მარცვლებს სამ ძირითად ჯგუფად ყოფენ:
.ამერიკული
.აფრიკული
.აზიური
სახეობების სასაქონლო სახელწოდება მათი წარმოების რაიონის, ქვეყნის ან პორტის სახელწოდებიდან გამომდინარეობს
(მაგ.: განა, ბაია,კამერუნი, ტრინიდადი და სხვა.
ხარისხის მიხედვით, კაკაოს მარცვლების ორ ჯგუფს გამოყოფენ:
.კეთილშობილი (სახეობრივი), რომელთაც ჰაეროვანი გემო და სასიამოვნო დახვეწილი მრავალფეროვანი არომატი აქვთ (მაგ.: იავა, ტრინიდადი და სხვა)
.სამოხმარებ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1339 | დაამატა: natia | თარიღი: 24.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 30 31 »