აჭარული დაწნილი ყველი
მასალა:
რძე სუფთა 1 ლ. (არასტერილიზებული)
პეფსინა (пепсина) 50-70გრ. (რძის ჩასაკვეთი, იყიდება ფხვნილის სახით, შაქრის ფხვნილთან ერთად)
მარილი გემოვნებით.
მომზადება: ... კითხვის გაგრძელება »
ნადუღი პიტნით (მეგრული)
ნადუღი 500გრ.
სულუგუნი "ბლინები" 10ც.
პიტნა საშუალო კონა
ნიორი 2–3 კბილი
... კითხვის გაგრძელება »
ბორანო
კვერცხი 10ც.
რბილი იმერული ყველი (ან ნებისმიერი) 600-700გრ.
რძე 1/2 ჭიქა
კარაქი 80გრ.
ისპანახისა და ყველის სოუსი
400გრ. ისპანახი
2 კბილი ნიორი
2-3 ს/კ. ზეთი
0,5 ჩ/კ. ჯავზი
მაწვნის შეჭამანდი
მაწონი 1ლ.
პურის ფქვილი 2 ს/კ.
ხახვი 2 თავი
რძეში ჩახარშული ყველი
რძე 1 ლ.
იმერული ყველი 400გრ.
სიმინდის ფქვილი 1-1 –1 / 2 ჭიქა
რძის და ყველის სუპი
რძე 2 ლ.
ყველი 500გრ.
პიტნა ... კითხვის გაგრძელება »
მაწვნის სუპი
მაწონი 500გრ.
რძე 50გრ.
კარაქი ... კითხვის გაგრძელება »
შემწვარი სულგუნი
სულუგუნი ყველი 1 თავი
პურის ფქვილი 4–5 ს/კ.
ოხრახუში ... კითხვის გაგრძელება »
ელზასური სოუსი
1 ჩ/ჭ. სქელი ნაღები
250გრ. კარაქი
0,5 თეთრი მშრალი ღვინო
2 ს/კ. მდოგვი