მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მაისი 2024  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » მასალის არქივი


აჭარული (მალახტო)

 

მასალა:

ლობიო მწვანე 1კგ.

ნიგოზი 1 ჩ/ჭ.

ნიორი 2–3 კბილი

ქინძი 1 ძირი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 3851 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


კახური (ღანძილი)

 

ღანძილი ბალახოვანი მცენარეა შროშანისებრთა ოჯახისა. კრეფენ მის ქორფა ღეროებს, რომლებსაც ღია სალათისფერი დაკრავს. შეფოთლილი ღეროები უფრო უხეშია და შესაბამისად, უფრო დაბალი ხარისხისა. გაბსაკუთრებით სოფელ გომბორის ღანძილი ფასობს. მთაში დაკრეფილი ეს მცენარე საუკეთესოდ ითვლება. მოხარშულ ღანძილს კახეთის სოფლებში მთელი კვირა ინახავენ – ჩაყრიან ცივი წყლით სავსე თასში და დილა-საღამო წყალს უცვლიან. ვისაც დიდი ხნით სურს შენახვა, ამწნილებს ან აკონსერვებს, თუმცა, დამახასიათებელი ნაზი არომატი მაინც ახლადმოკრეფილ ღეროებს აქვს. მოხარშულ ღანძილს აზავებენ ძმრით, ქინძით, მარილითა და კახური მზესუმზირის ზეთით.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 3824 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ჭარხალი ქინძმარში

 

მასალა:

ჭარხალის ფოთლები 1კგ.

ქინძი 2 კონა (საშუალო)

კამა  2 კონა

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1608 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ბადრიჯანი ნივრით

 

მასალა:

1კგ. ბადრიჯანი

3 თავი ხახვი

1 თავი ნიორი

1-1 კონა მწვანილი

natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)



ბადრიჯანი მწვანილისა და მაწვნის საკმაზით

 

მასალა:

1 კგ. ბადრიჯანი

1 კონა ქინძი

1 კონა რეჰანი

1 კონა ოხრახუში

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1707 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


გურული კვირკვალი ლობიო

 

ლობიოს მარცვლები გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ წყალში და ვხარშოთ თიხის ქოთანში. ხარშვისას წყალი იმდენი დავუმატოთ, რამდენსაც ჩაიშრობს. მოხარშული ლობიო დავყაროთ თუშფლანგზე და გავწუროთ. ავიღოთ დანაყილი ნიგოზი, დავუმათოთ სანელებლები: ხმელი ქინძი,ხმელი ქონდარი, ყვითელი სუნელი, წიწაკა, ცოტაოდენი ძმარი,ნიორი, ალყა-ალყად დაჭრილი ხახვი, მაკიდო და ხელით კარგად შევკაზმოთ.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2868 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


აფხაზური წაბლის ფხალი (ახა ჩაფა)

 

500გრ. წაბლი დავჩხვლიტოთ და მოვხარშოთ. გავფცქვნათ, შევანელოთ 150გრ. დანაყილი ნიგვზით, აჯიკით, დავდოთ თეფშზე, მოვასხათ ნიგვზის ზეთი, მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვლები.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2958 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ქართლური (ჩაშუშული სოკო)

 

გასუფთავებული მერცხალა სოკო თავისსავე წვენში ჩავშუშოთ, ჩავუმატოთ ერბო, 2-3 თავი დაჭრილი ხახვი, ცოტა ხნის შემდეგ შევანელოთ წმინდად დაჭრილი ქინძით, პიტნით და მარილით.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 4204 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


მოხარშული კარტოფილი ნიგვზით

 

მასალა:

კარტოფილი 1კგ.

ნიგოზი 100გრ.

ხახვი 3–4 თავი

ნიორი 1–2 კბილი

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1950 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)


ჯავახური (ყაისაფა)

 

გახეხილ ჭანჭურს ხარშვისას მოვუკიდოთ ცოტა ფქვილი და შევაზილოთ ერბოში მოხრაკული ხახვი, მარილი გემოვნებით ვუქნათ. ეს კერძი მიჰქონდათ ქორწილში.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2273 | დაამატა: natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)

« 1 2 ... 166 167 168 169 170 ... 226 227 »