მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » ჟოლოს (მალინა) კომპოტი
13:55
ჟოლოს (მალინა) კომპოტი


ჟოლოს (მალინა) კომპოტი

 

მასალა:

500კგ. ჟოლო (მალინა)

3 /. შაქარი.

მომზადება:

ჟოლო გადავარჩიოთ, სანამ გავრეცხავთ მოვათავსოთ 1 წუთით 1 %–იან მარილწყალში (10გრ. მარილი 1 ლიტრ წყალში). ზედაპირზე ამოტივტივებულ ჟოლოს ამოვიღებთ მარილიან წყლიდან, მოვათავსებთ საწურზე და ვრეცხავთ გამდინარე წყალში. შემდეგ ჟოლო მოვათავსოთ 3 ლიტრიან ქილაში, დავაყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი პირამდე, დავაფაროთ მარლა და გავაჩეროთ ესეთ მგომარეობაში 4–5 საათი (ასეთ მგომარეობაში შენახული ჟოლო გამოყოფს წვენს). შემდეგ დავაფაროთ სახურავი, სახურავზე მოვათავსოთ ქვა ან რაიმე სიმძიმე. ვხარშოთ 15–20 წუთი და შემდეგ მოვხუფოთ.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 3916 | დაამატა: natia | ტეგები: ჟოლოს (მალინა) კომპოტი | რეიტინგი: 2.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: