ჟოლოს (მალინა) კომპოტი
მასალა:
500კგ. ჟოლო
(მალინა)
3 ჩ/ჭ.
შაქარი.
მომზადება:
ჟოლო
გადავარჩიოთ,
სანამ გავრეცხავთ მოვათავსოთ 1 წუთით 1 %–იან მარილწყალში (10გრ. მარილი 1 ლიტრ წყალში). ზედაპირზე ამოტივტივებულ ჟოლოს ამოვიღებთ მარილიან წყლიდან, მოვათავსებთ საწურზე და ვრეცხავთ გამდინარე წყალში. შემდეგ ჟოლო მოვათავსოთ 3 ლიტრიან ქილაში, დავაყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი პირამდე, დავაფაროთ მარლა და გავაჩეროთ ესეთ მგომარეობაში
4–5 საათი
(ასეთ მგომარეობაში შენახული ჟოლო გამოყოფს წვენს). შემდეგ დავაფაროთ სახურავი, სახურავზე მოვათავსოთ ქვა ან რაიმე სიმძიმე. ვხარშოთ 15–20 წუთი და შემდეგ მოვხუფოთ.
|