ვაშლის გემრიელი პეროგი
მასალა:
200გრ. გაცრილი ფქვილი
100გრ. მარგანინი
2 ს/კ. ცივი წყალი
1ც. კვერცხის გული
1 კგ. ვაშლი ცოტა მომჟავო
2 ს.კ ლიმნის წვენი
100გრ. შაქარი
3ც. კვერცხი
125გრ. ნაღები.
მომზადება:
ფქვილი მარგანინი, ცივი წყალი და კვერცის გულისგან მოვზილოთ ცომი ცომი
ერთიანი მასა უნდა გახდეს, გადავახვით ცელოფანში და მაცივარში შევინახოთ 2 სთ. 2
საათის შემდეგ გამოვიღოთ და გადავაბრთყელოთ მრგვალ ჟარონაზე,ისე რომ გვერდებზეც
ამოეწიოს ცომი... (მე ჟარონა დიდი ავიღე და ცომი გვერდებზე აღარ ავწიე, ძალიან
თხელდებოდა) ჩავრთოთ ღუმელი 200 გრ–ზე. გავფცქვნათ ვაშლები, გავჭრათ სუაზე,
ამოვაცილოთ გულები, თხელ ფირფიტებად ჩავჭრათ და ცომზე დავადოთ, ზევიდან კი ვაშლებს
ფუნჯით გადავუსვათ ლიმნის წვენი. შევდგათ ცხელ ღუმელში 30-35 წთ.საშუალო
სიმაღლეზე. ავთქვიფოთ 3 კვერცხი და შაქარი კარგათ, ისე რომ შაქარი აღარ ეტყობოდეს.
დავამატოთ ნაღები და კიდევ კარგად ავთქვიფოთ. გამოვიღოთ ღუმელიდან უკვე
შეწითლებული ვაშლები და ზევიდან მოვასხათ
ეს გამზადებული მასა. შევდგათ ისევ ღუმელში 20-30 წთ და გამოვაცხოთ. როცა მზად
იქნება, დავაცადოთ რომ გაცივდეს ცოტა და შემდეგ გავჭრათ ან ამოვიღოთ ფორმიდან.
|