ვანილის ნაყინი
მასალა:
რძე
150გრ.
ნარები
150გრ.
კვერცხის
გულები (ყვითრი) 3ც.
შაქარის
ფხვნილი და ვანილი გემოვნებით.
მომზადება:
კვერცხის
გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად მიქსერით გათეთრებამდე, დავამატოთ ნაღები კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამტოთ თბილი რძე ვანილი და ყველაფერს კარგად მოვურიოთ. მომზადებული მასა ჩავასხათ ქვაბში და დავდაგთ დაბალ ცეცხლზე (მასას განუწყვეტლივ ვურიოთ ხის კოვზით), როცა მასა შესქელებას დაიწყებს გადმოვდაგათ გაზქურიდან და გავაცივოთ (გაცივებისას განუწყვეტლივ ვურიოთ), როცა მასა გაცივდება შევდგათ საყინულეში და საათში ერთხელ ვურიოთ, რათა ყინული არ წარმოიქმნას.
4–8 საათის
შემდეგ ნაყინი მზად იქნება.
|