
ცოცხალი
მასალა:
კალმახი 300გრ.
ტყემლის საწებელი 1/2 ჭიქა
ვაშლის ძმარი 1 ს/კ.
კამა და ოხრახუში 2–2 ძირი
დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
დამუშავებული კალმახი გავრეცხოთ, დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად,
მოვხარშოთ მომზადებამდე, დუღილისას დავუმატოთ წიწაკა და ძმარი. მომზადებული თევზი
ამოვიღოთ ბულიონიდან, წყალი მივასხუროთ, გავაცივოთ, გავაფორმოთ მწვანილის ფოთლებით
და გავიტანოთ სუფრაზე ტყემლის საწებელთან ერთად.
|