ცომში შემწვარი ბანანი
მასალა:
ფილოს ცომი 10ც.(გამზადებული იყიდება თხელი ფირფიტების სახით)
კარქი 50გრ.
ბანანი 5ც.
სეზამის მარცვლები 2ჩ/კ.
თაფლი 3ს/კ.
ზეთი 250მლ. სესაწვავად.
მომზადება:
თაფლი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე (ან გამოვიყენოთ თხევადი) შევურიოთ
სეზამის მარცვლები თეფშზე. ფილოს ფირფიტას წავუსვათ გამდნარი კარქი, დავაფაროთ
მერე ფირფიტა. ბანანი გავასუფთავოდ კანისგან, ამოვავლოთ ყველა მხრიდან თაფლიან
მასაში და გადავახვიოთ მომზადებულ ცომში (ყველა ბანანი მომვამზადოთ აღნიშნული
მეთოდით). შევწვათ გაცხელებულ ზეთში ორივე მხრიდან. (სურვილისამებრ შეგვიძლია
მოვასხათ ხილის წვენი ან შოკოლადის სოსი).
|