ცხვრის მწვადი
მასალა:
ცხვრის ხორცი 1კგ.
ხახვი 3 თავი (100გრ.)
ძმარი 2 ს/კ.
ოხრახუში 1 კონა
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ერთი კილოგრამი საკმაო სიმსუქნის ცხვრის ხორცი დავჭრათ და ჩავაწყოთ
ფენებად ღრმა ჭურჭელში, რომელშიაც ძმარი უნდა ჩაისხას. ფენებს შორის მოვაყაროთ
დაჭრილი ხახვი, ქინძი და ოხრახუში, დავახუროთ სახურავი და ასე დავტოვოთ 3 - 4
საათით. შემდეგ წამოვაგოთ შამფურზე და
შევწვათ ჩვეულებრივი სიფრთხილით. მარილი მხოლოდ შამფურზე აგების დრო მოვაყაროთ.
ლანგარზე რომ დავაწყობთ, მაშინ მოვაყაროთ მრგვალად დაჭრილი უმი ხახვი და წვრილად
დაჭრილი ოხრახუში.
|