მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ცხვრის ხორცის სუპი მაწვნით
18:46
ცხვრის ხორცის სუპი მაწვნით


ცხვრის ხორცის სუპი მაწვნით

 

მასალა:

ცხვრის ხორცი  1 კგ.

ხახვი  3 თავი

პომიდორი  500გრ.

კარტოფილი  500გრ.

სტაფილო  3.

ქინძი  50გრ.

მწვანე ცხარე წიწაკა 1.

ნიორი  1-2 კბილი

მაწონი  200გრ.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ხახვი გავასუფთავოთ, დავჭრათ წვრილად, პომიდორი გავასუფთავოთ კანისგან და წვრილად დავჭრათ, კარტოფილი გავასუფთავოთ და დავჭრათ კუბიკებად, სტაფილო დავჭრათ მრგვალად. ცხვრის ხორცი გავრეცხოთ, დავჭრათ კუბიკებად, დავასხათ 2 ლიტრი წყალი, მივიყვანოთ ადუღებამდე, ვხარშოთ ხორცი ნახევარდთავდახურულ ჭურჭელში 1 საათი, პერიოდულად მოვქაფოთ. მოხარშული ხორცი ამოვიღოთ და შევწვათ ზეთში ხახვთან ერთად, ოქროსფერი ფერის მიღებამდე და ისევ მოვათავსოთ ბულიონში. როდესაც ბულიონი ადუღდება, დავუმატოთ მომზადებული ბოსტნეული და ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე 10–15 წუთი, შემდეგ დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ქინძი და წიწაკა, ვხარშოთ 5–6 წუთი. ნიორი დავნაყოთ, დავუმატოთ მარილი, მაწონი და კარგად ავურიოთ. სუპი სუფრაზე მივიტანოთ ცხლად, თითოეულ თეფშზე მოვათავსოთ 1–2 /. მაწონი ნივრით.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1381 | დაამატა: natia | ტეგები: ცხვრის ხორცის სუპი მაწვნით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: