ცხვრის ხორცის მწვადი
მასალა:
ცხვრის
(წელის მხარე) რბილობი 1კგ.
პომიდორი
2ც.
ნიორი 3 კბილი
საჭმლის
ზეთი 3 ს/კ.
პურის
ფქვილი 1 ს/კ.
ძმარი
1ს/კ.
ოხრახუში,
ხახვი, დაფქვილი წიწაკა წითელი და შავი, მწვანე ხახვი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ხორცი
გავასუფთავოდ
ტყავისა და ცხიმისგან. დავჭრათ საშუალო (20გრ) სისქის ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, შავი წიწკა, წავუსვათ დანაყილი ნიორი, მოვასხათ ძმარი, მოვაყაროთ მრგვალად დაჭრილი ხახვი და შევდგათ
საყინულეში
2–3 საათი,
შემდეგ ხორცს მოვაცალოთ ხახვი, წამოვაცვათ შამფურზე, მოვაყაროთ ფქვილი და შევწვათ. გავაფორმოთ მწვანილით, წითელი წიწაკით, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვით და მრგვალად დაჭრილი პომიდორით.
|