ცხვრის ხორცი შამფურზე ნივრის საწებლით
მასალა:
ცხვრის
ხორცი 1კგ.
ხახვი
4–5 თავი
პილპილი
მარილი გემოვნებით.
ნივრის
სოუსი:
ნუშის
მარცვალი
10ც.
რბილი
პურის მარცვლები 2 ს/კ.
მცენარეული
ზეთი 1/2 ჭიქა
კვერცხის
გული 1ც.
ლიმონი
1/2
ნიორი
2–3 თავი
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
ხორცის
მცირე ნაჭრები ჩამოვაცვათ შამფურზე ხახვის ნაჭრებთან ერთად, კარგად მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და შევწვათ. ხორცთან ერთად სუფრაზე მივიტანოთ ნივრის სოუსი, რომლის მოსამზადებლადაც
უნდა ავურიოთ 10 ცალი გახეხილი ნუშის მარცვალი, 2 სუფრის კოვზი რბილი პურის მარცვლები, 1/2 ჭიქა მცენარეული ზეთი, 1 კვერცხის გული, 1/2 ლიმონი, მარილი. ნიორი, ნუში და პურის მარცვლები დავნაყოთ, დავუმატოთ კვერცხის გული და მუდმივი მორევისას თანდათან ვამატოთ ზეთი. ბოლოს დავამატოთ მარილი და ლიმონის წვენი. დავდგათ ცივ ადგილას.
|