წიწმატი
წიწმატი
ცოცხლად გამოიყენება სხვა ფოთლოვანი ბოსტნეულის მსგავსად. ეს მცენარე მხოლოდ ცოცხლად ემატება ხაჭოს, ყველს, სუპებს, ომლეტებს. მას გამოიყენებენ კერძების გასაფორმებლად, ცივი ხორცის კარტოფილთან, კვერცხის კერძებთან, სხვადასხვა სახეობის შემწვარ ღთევზთან, თევზის სალათებში. წიწმატი ძალიან გემრიელია კარაქიან ბუტერბროდზე.
წყლის
წიწმატი
წყლის
წიწმატის გემო ოდნავ მომწაროა და მწკლარტე. მისგან დამზადებული სალათი პირშუშხას მსგავსი გემოთი მოგვაგონებს ბოლოკის გემოს. სამზარეულოში მას გამოიყენებენ წიწმატის ანალოგიურად.
მწარე
წიწმატი
ამ
მცენარის ფოთლებს გააჩნიათ ცხარე, მწარე გემო. მისი სალათის გემო, მსგავსია პირშუშხის - ცხარე და მწარეა.
იყენებენ ფოთლებს, როგორც გემრიელ, განსაკუთრებით სასარგებლო მცენარეს სალათის სახით, ბუტერბროდების დასამზადებლად, ცივი ხორცის საუზმებისათვის და ა.შ. მაგალითად, შეიძლება ურჩიოთ ეს მცენარე, წვრილად დაჭრილი, შეურიოთ წვრილად დაჭრილ ხახვს, დაუმატოთ ცოტა შავი წიწაკა მარილთან ერთად, დავაყაროთ ეს ნარევი ყველიან და ცხიმიან ბოსტნეულს. წყლის წიწმატი
მწარე წიწმატი
წყარო: ecopharm.sangu.ge
|