წითელი ყურძნის კისელი
მასალა:
400 მლ. წითელი
ყურძნის წვენი
150გრ. შაქარი
50გრ. კარტოფილის
ფქვილი
1გრ.
ლიმონის მჟავა
0,5 ლ. წყალი
ლიმონის
ცედრა.
მომზადება:
წითელი
ყურძნის წვენი (''ადესა'', ''საფერავი'') ჩავასხათ ჭურჭელში, გავაზავოთ ცხელი წყლით, დავამატოთ შაქარი, ლიმონის მჟავა და ლიმონის ცედრა, გავწუროთ, წამო-ვადუღოთ, დავამატოთ გახსნილი კარტოფილის ფქვილი, ისევ წამოვადუღოთ, ჩამოვასხათ ჭიქებში, გავაცივოთ.
|