წაბლის სატენიანი ქათამი
მასალა:
1 ქათამი (2კგ)
1 ს/კ.
ზეითუნის ზეთი
1 ს/კ.
წითელი ბულგარული წიწაკა
მარილი,
წიწაკა
დაფქული
მიხაკი
ნახევარ-ნახევარი ჩ/ჭ გახეხილი ხახვი და ქათმის ნახარში.
სატენი:
1 ს/კ.
ზეითუნის ზეთი
1 ჩ/კ.
დაფქული მიხაკი
ნახევარ-ნახევარი ჩ/ჭ დაფქული წაბლი
დაჭრილი
სარდელი, სოკო, წიწიბურა; მარილი, წიწაკა, 1 ჩ/ჭ ქათმის ნახარში.
ბროკოლის
სოუსი:
ტაფაზე
დაასხით ცოტა ზეთი
ჩაყარეთ
შიგ ნიგოზი
წაბლი
ბროკოლი
მოხარშული
ლობიო
პომიდორი
წიწაკა,
ცოტა ბულიონი და მოშუშეთ.
მომზადება:
ქვაბში
ჩაასხით ზეითუნის ზეთი, ჩაყარეთ ხახვი, დაუმატეთ მიხაკი, დაკეპილი სოკო, კანგაცლილი წაბლი და მოშუშეთ, ჩააყარეთ სარდელი, წიწიბურა, ბულიონი, მარილი, პილპილი და მოხარშეთ. ზეითუნის ზეთი, ბულგარული წიწაკა, მარილი, პილპილი, მიხაკი და ბულიონი აურიეთ და ქათამს წაუსვით შიგნიდან და გარედან, გამოტენეთ სატენით, ფეხები შეუკარით, დადეთ ტაფაზე, გვერდით მიუდეთ დარჩენილი სატენი, დაასხით ცოტა ბულიონი და შედგით ჰაერღუმელში 1 საათით.
|