თევზის მწვადი
მასალა:
ზუთხი 1 კგ.
ხახვი 3-4 თავი
ლიმონი 1ც.
მწვანილი, დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ზუთხი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ და დავჭრათ 30–40გრ. ნაჭრებად. თევზს
მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მსხვილად დაჭრილი
ლიმონი და შევდგათ 40 წუთი საყინულეში დასამარინადებლად. თევზს მოვაშოროთ
მარინადი, ავაცვათ შამფურზე და შევწვათ. მომზადების შემდეგ თევზის მწვადი
გავაფორმოთ მრგვალად დაჭრილი ხახვით, მწვანილის ფოთლებით და ლიმონის ნაჭრებით.
|