თევზის კატლეტი
მასალა:
თევზი (თართი) 1,5კგ.
კვერცხი 2ც.
ერბო 1 ს/კ.
პურის ნახევარი
ჯავზი, ბაჰარი და მერილი გემოვნებით
ერბო ან ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
თევზი გავრეცხოთ, დავჭრათ წვრილად, ფხები გამოვაცალოთ, მოვაყაროთ
მარილი, ხორცსაკეპში გავატაროთ, ან დავკეპოთ. დავამატოთ ნახევარი თეთრი პურის გული
დამბალი, გაწურული, დავამატოთ 1 ს/კ. ერბო, 2ც. კვერცხი, დანაყილი ჯავზი, ბაჰარი
და მარილი გემოვნებით, კარგათ ავურიოთ და გავაკეთოთ კატლეტი. ერბო ან ზეთი
დავასხათ ტაფაზე და შევწვათ.
|