თევზის ბუღლამა
მასალა:
ზუთხი (ან ბელუგა) 1 კგ.
პომიდორი 1 კგ.
ხახვი 4-5 თავი
ქინძი 5-6 ძირი
ლიმონი 1ც.
დაფნის ფოთოლი 2-3ც.
მცენარეული ზეთი 1 ჭიქა
დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
გასუფთავებული
თევზი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. ქვაბში ჩავასხათ ზეთის ნახევარი და
ჩავაწყოთ ფენა–ფენად თევზი, წვრილად დაჭრილი ქინძი, მრგვალად დაჭრილი ხახვი,
ნახევარმთვარისებურად დაჭრილი პომიროდი და ლიმონი, დავუმატოთ მარილი, წიწაკა,
სალათის ფოთოლი. დავასხათ დარჩენილი ზეთი და ვთუშოთ თავდახურული მომზადებამდე.
|