თევზი პირშუშხას სოუსით
მასალა:
თევზის ფილე (ორაგული და ა.შ.) 300გრ.
კვერცხი 1ც.
ფქვილი ამოსავლებად
მცენარეული ზეთი შესაწვავად
გემოვნებით.
სოუსი:
პირშუშხა 50გრ.
ხახვი 100გრ.
ნაღები 200 მლ.
ფქვილი 1ს/კ.
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
თევზი ამოვავლოთ ფქვილში, შემდეგ ამოვავლოთ ათქვეფილ, მარილმოყრილ
კვერცხში, შემდეგ კვლავ ამოვავლოთ ფქვილში და შევწვათ ზეთში ორიოვე მხრიდან.
მომზადების შემდეგ თევზი მოვათავსო თეფშზე და მოვასხათ სოუსი. (გავაფორმოთ
მწვანილით)
სოუსის მომზადება:
ხახვი დავჭრათ წვრილად და შევწვათ ზეთში, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი
პირშუშხა, 2–3 ს/კ. წყალი და ვთუშოთ 2–3 წუთი, დავამტოთ ნაღები ავურიოთ, შემდეგ
დავამატოთ ფქვილი, მოვაყაროთ მარილი კარგად ავურიოთ და მივიყვანოთ ადუღებამდე
(მაგრამ არ ავადუღოთ) ბოლოს სოუსი ჩავასხათ ბლენდერში და დავაბლენდეროთ.
|