თევზი ბულგარული წიწაკით და ბადრიჯნით
მასალა:
თევზი 1კგ.
ბულგარული წიწაკა 2ც.
ბადრიჯანი 1ც.
ხახვი 2 თავი
მზესუმზირის ზეთი 1 ჭიქა
ქინძი, კამა და ოხრახუში 3-4
ძირი
მშრალი თეთრი ღვინო 1 ჭიქა
დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
თევზი გამოვშიგნოთ და გავასუფთაოთ ქერცლისაგან. შემდეგ დავჭრათ
ნაჭრებად. ბულგარულ წიწაკას გამოვაცალოთ გული და დავჭრათ მრგვალად, ბადრიჯანი
დავჭრათ ასევე მრგვალად, (საჭიროების შემთხვევაში ბადრიჯანს მოვაყაროთ მარილი, რათა
დაკარგოს სიმწარე). ხახვი დავჭრათ მრგვალად. მომზადებული ინგრედიენტები შევწვათ
ცალცალკე მზესუმზირის ზეთში ნახევრად. შემწვარი ინგრედიენტები მოვათავსოთ
ფენა–ფენად ტაფაზე, შემდეგი თანმიმდევრობით: თევზი, ბადრიჯანი და ბულგარული
წიწაკა. მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, კამა, მარილი და წიწაკა. დავასხათ
ღვინო და გავაჩეროთ დაბალ ტემპერატურაზე ისე რომ არ დავახუროთ თავზე, ვხარშოთ
10–15 წუთი, შემდეგ დავახუროთ თავზე და ვხარშოთ დამატებით 5–10 წუთი. გავაფორმოთ
წვრილად დაჭრილი ქინძით.
|