მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 11
სტუმარი: 11
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » თაფლაკვერა
22:44
თაფლაკვერა


თაფლაკვერა

 

მასალა:

ცომისთვის:

პურის ფქვილი 4 –1/2 ჭიქა

კვერცხი 3ც.

შაქარი 1–1/2 ჭიქა

კარაქი 150გრ.

თაფლი 3 ს/კ.

საჭმლის სოდა 1 ჩ/კ.

ღვინის ძმარი 1/2 ს/კ.

ცოტა მარილი.

 

შიგთავსისთვის:

ნებისმიერი ჯემი ან მურაბის თხევადი ნაწილი.

 

მომზადება:

კვერცხს ავურიოთ შაქარი, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი კარაქი, თაფლი, სოდა–ძმრით (ათქვეფილი) და ცოტა მარილი. მომზადებული მასა მოვათავსოთ წყლის აბაზანაზე, გავაცხელოთ, განუწყვეტლივ ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, შევაზილოთ ფქვილი და მოვზილოთ ნაზი ცომი. ცომი გავყოთ 6 ნაწილად, გავაბრტყელოთ თითოეული გამოსაცხობი ფორმის ზომაზე,(შეიძლება ცომი გავაბრტყელოთ პირდაპირ გამოსაცხობ ფორმაზეც), სანამ ცომს გავაბრტყელებთ აუცილებელია გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ ქარაქი.თითოეული გაბრტყელებული ცომი გამოვაცხოთ ცალ–ცალკე დაახლოებით 10 წუთი 200 °С ტემპერატურაზე შემდეგ გავაცივოთ. ფირფიტებს წავუსვათ ჯემი და დავაწყოთ ერთიმეორეზე და ხელით დავჭიროთ რათა კარგად შეერთდეს ფირფიტები. გავაჩეროთ 10–12 საათი რათა ჯემი კარგად შეიწოვოს ფირფიტებმა.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2171 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლაკვერა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: