1კგ. კანგაცლილი,
თესლებიდან გასუფთავებული ნესვი (სასურველია არ იყოს ძალიან მწიფე)
5 ჭიქა შაქარი
3 ჭიქა წყალი.
მომზადება:
ნესვი დავჭრათ მომცრო
ოთხკუთხა ნაჭრებად. შაქრისა და წყლისგან მოვხარშოთ ვაჟინი, ჩავაწყოთ მასში ნესვის
ნაჭრები და 1 ღამე გავაჩეროთ. შემდეგ 5-5 წუთის შუალედით რამდენჯერმე წამოვადუღოთ,
ვიდრე ნესვი არ გახდება გამჭვირვალე. საცერზე ან თუშფალანგზე გადმოვ
... კითხვის გაგრძელება »
ფორთოხლის კანი დავჭრათ 1
სმ ნაჭრებად. დავასხათ წყალი მოვადუღოთ 15 წთ. დავუმატოთ შაქარი ვხარშოთ კიდევ 30
წთ.გავაცივოთ და კიდევ მოვხარშოთ მანამ
სანამ, ქერქი არ დარბილდება და გამჭვირვალე არ გახდება. გადმ
... კითხვის გაგრძელება »
ალუბალი მოვხარშოთ, მანამ,
სანამ წვენს არ გაუშვებს. შემდეგ ცხელივე გავატაროთ საცერში, დავაყაროთ შაქარი და
მოვადუღოთ მანამ ეს მასა არ დადგება 1 კგ. გავშალოთ, გავაცივოთ, დავჭრათ და
ამოვავლოთ შაქარში. ასევე მოვამზადოთ ფორთოხლისგან.