შოკოლადის მინანქარი (გლაზური) სგუშონით
მასალა:
სგუშონი 100გრ.
შავი შოკოლადი 100გრ.
შაქარი 1 ს/კ.
კარაქი 1 ჩ/კ.
ვანილი 1ც.
მომზადება:
სგუშონი ჩავასხათ პატარა ჭურჭელში, დავამატოთ დატეხილი შოკოლადი,
შაქარი და დავდგათ გაზქურაზე, როდესაც ადუღდება გადმოვდგათ გაზქურიდან, ავურიოთ
ვანილი და კარაქი. (ტორტზე ან ნამცხვარზე მოვასხათ გაგრილებული ფორმით). თუ გლაზური ძალიან სქელი გამოვიდა შეგვიძლია დავუმატოთ ადუღებული რძე.
II ვარიანტი:
კაკო 2–3ს/კ.
პურის ფქვილი 1ს/კ.
შაქარი 0,5 ჭიქა
რძე 5ს/კ.
კარაქი 50გრ.
ვანილი გემოვნებით.
III ვარიანტი:
რძე 3 ს/კ.
შაქარი 3 ს/კ.
კაკაო 3 ს/კ.
კარაქი 50გრ.
ვანილი გემოვნებით.
IV ვარიანტი:
შაქარი 5 ს/კ.
არაჟანი 5 ს/კ.
კაკაო 3 ჩ/კ.
კარაქი 30გრ.
ვანილი გემოვნებით.
მომზადება:
II ვარიანტი:
პურის ფქვილს დავამატოთ კაკაო, შაქარი, რძე, დავდგათ გაზქურაზე,
განუწყვეტლივ ვურიოთ და ვადუღოთ შესქელებამდე, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან,
გავაცივოთ და ავურიოთ კარაქი და ვანილი. (თუ გვსურს გლაზური უფრო სქელი გამოვიდეს
შეგვიძლია პურის ფქვილი კიდევ დავამატოთ).
III ვარიანტი:
შაქარს დავამატოთ კაკო, რძე, დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ
შესქელებამდე, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან ავურიოთ კარაქი და ვანილი.
IV ვარიანტი:
შაქარს შევურიოთ კაკაო, დავამატოთ არაჟანი, კარაქი, დავდგათ
გაზქურაზე, განუწყვეტლივ ვურიოთ და
ვადუღოთ შესქელებამდე, დუღილის ბოლოს დავამატოთ ვანილი, კარგად ავურიოთ, შემდეგ
გადმოვდგათ გაზქურიდან გავაცივოთ და გამოვიყენოთ.
|