მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » ტორტი „ჰაეროვანი სასახლე"
22:11
ტორტი „ჰაეროვანი სასახლე"


ტორტიჰაეროვანი სასახლე"

                                                  

მასალა:

ბისკვი:

კვერცხი 10.

შაქარი 10 /.

პურის ფქვილი 10 /.

ვანილი 1.

სოდა ნახევარი /.

 

დასანამი:

მარწყვის წვენი 2 ჭიქა

კონიაკი 1 /.

შაქარი გემოვნებით.

 

მოსართავი:

შოკოლადი 100გრ.

არახისი ან ნიგოზი გემოვნებით.

 

ბეზე:

კვერცხის ცილა 4.

შაქარი 1 ჭიქა

ვანილი 1–2 /.

 

კრემი:

სგუშონი 350გრ.

კარაქი 200გრ.

 

მომზადება:

ბისკვიტის მომზადება:

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე (ისე რომ ჯამს რო გადმოვაბრუნებთ არ გადმოვიდეს მასა). თანდათან დავუმატოთ შაქარი, კარგად ავთქვიფოთ,  დავუმატოთ კვერცხის გული და კვლავ ავთქვიფოთ, ნელნელა ჩავყაროთ ფქვილი და ხის კოვზით ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული მასა ჩავასხათ პერგამენტჩაფენილ და ცხიმწასმულ ფორმაში (რომელსაც წინასწარ გავაცხელებთ) და შევდგათ აირღუმელში 180 გრადუსზე 30-40 წუთის განმავლობაში, (ჩხირით გავუსინჯოთ ბისკვიტს გამოცხობა).

 

ბეზეს მომზადება:

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მიქსეით გათეთრებამდე, თანდათან დავამატოთ შაქარი, ვანილი და ვთქვიფოთ სანამ არ მომზადდება. მომზადებული მასა მოვათავსოთ ჩვენთვის სასურველ ფორმებად ცხიმწასმულ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 80-100* ტემპერატურაზე.

 

კრემის მომზადება:

კარაქი კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე, დავამატოთ მოხარშული სგუშონი და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

 

სიროფის მომზადება:

მარწყვის წვენს დავუმატოთ კონიაკი, შაქარი გემოვნებით და ყველაფერი კარგად ავურიოთ.

 

ტორტის აწყობა:

გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე და დავნამოთ სიროფით, შემდეგ წავუსვათ კრემი და თავზე მოვათავსოთ ბეზე, რამოდენიმე ბეზე დავტეხოთ და შევავსოთ ადგილები სადაც სიცარიელე იქნება ბეზეებს შორის, შემდეგ წავუსვათ ბეზეს კრემი, მოვაყაროთ პატარა ნაწილებად დაჭრილი არახისი ან ნიგოზი, დავაფაროთ ბისკვიტის მეორე ნაწილი, დავნამოთ სიროფით, წავუსვათ დარჩენილი კრემი ბისკვიტს თავზე და გარშემო, თავზე მოვაწყოთ რამოდენიმე ბეზე, მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი ან არახისი  (არახისი მოვაყაროთ გვერდებზეც) გამდნარი შოკოლადი.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 2711 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ჰაეროვანი სასახლე | რეიტინგი: 2.3/3
სულ კომენტარები: 1
1 marina  
0
saintereso iqneba aucileblad gavaketeb

სახელი *:
Email *:
კოდი *: