მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 19
სტუმარი: 19
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » ტორტი ალუბლით
22:14
ტორტი ალუბლით


ტორტი ალუბლით

 

მასალა:

კვერცხი 14.

შაქრის ფხვნილი 5 /.

კარაქი 100გრ.

რძე 1 /.

ფქვილი 11 /.

ალუბალი 1,5–2 კგ.

ვანილი და კონიაკი გემოვნებით.

 

მომზადება:

კარგად გარეცხილ ალუბალს გამოვაცალოთ კურკა, გავარჩიოთ შუაზე და ქვაბში ფენაფენა ჩავაწყოთ ჯერ ალუბალი, შაქრის ფხვნილი (2 /), ისევ ალუბალი და .. მეორე დღეს, ან 4–5 საათის შემდეგ ალუბალი გაუშვებს წვენს და მზად იქნება ტორტისათვის. 1 /. ალუბალი დავტოვოთ მთელები (უშაქროდ) ტორტის ზემოდან მოსართავად.

 

ბისკვიტის მომზადება:

12 კვერცხის ცილა აფთქვიფოთ კარგად. შევათქვიფოთ 12 /. შაქრის ფხვნილი და კვერცხის გულები, დავამატოთ ვანილი და 10 /. გაცრილი ფქვილი, ჩავასხათ პერგამენტგადაფარებულ და ცხიმწასმულ ყალიბში და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად. (სურვილისამებრ შეგვიძლია ზემოდან ბოლოს მოვაყაროთ ცოტა გახეხილი შოკოლადი).

 

კრემის მომზადება:

2 კვერცხის გულისა და 1 /. შაქრის ფხვნილისაგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი. დავამატოთ 1 /. ფქვილი, დავასხათ 1 /. ცხელი რძე, დავადგათ ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე. როცა გაცივდება, შევათქვიფოთ 100გრ. დარბილებული კარაქი.

 

ტორტის აწყობა:

ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, დავნამოთ ალუბლის წვენით, რომელსაც დამატებული ექნება 2 /. კონიაკი, ან არაყი. ქვედა ფენა დავფაროთ დაშაქრული ალუბლით, დავასხათ კრემი, შემდეგ ისევ ალუბალი და დავაფაროთ ზედა ფენა. 2 კვერცხის ცილა (რომელიც კრემიდან დაგვრჩა) გავთქვიფოთ გათეთრებამდე. თანდათან შევურიოთ ნახევარი /. შაქრის ფხვნილი, ვანილი და დაშაქრული ალუბალი (დაახლოებით 1 /.); ვთქვიფოთ კარგად მიქსერით სანამ სქელ მასას არ მივიღებთ, ამ მასით დავფაროთ ტორტი მთლიანად (ზემოდან და გვერდებზე) და მოვრთოთ ცოცხალი ალუბლებით.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 2238 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი ალუბლით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: